Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلبرت بغزیان: همه دنیا انجمنی برای صرافان دارند. فقط ونزوئلا وضعیتش مثل ما به هم ریخته است.

گروه بورس،بانک و بیمه بازارنیوز: آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصاد در گفتگو با خبرنگار بازارنیوز درباره لزوم وجود کانون صرافان گفت : این اجتماع که در کشور ما آن را کانون نامگذاری کرده اند که این کلمه را می‌توان گفت ترجمه  society است که منظور از اجتماع یک صنف می‌تواند باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
صرافان از نظر حقوقی و قانونی، یک سری مطالبات دارند که در این اجتماع‌ها جمع می‌شوند تا این مطالبات را به گوش مسئولین برسانند. هر صراف به تنهایی به دنبال کار خودش نرود. انجمن و کانونشان اقدام می‌کند.

وی در مورد این که نقش صرافی‌ها و کانون صرافان در اقتصاد چیست گفت:  صرافی ها عرضه کننده یک خدماتی هستند که یک سری هم متقاضی این خدمات هستند. صرافی ها یک حق العمل‌هایی میگیرند. یا یک چیزی را جابه جا می کنند که برای صرافان ارز و حواله‌ها و خدمات ارزی است. در هر کشوری این کانون برای صرافان لازم است تا مطالباتشان را یک صدا به گوش مسئولانشان برسانند. این که این کانون در ایران لازم است یا خیر، نباید فکر کنیم که لازم نیست. در شرایط عادی و در شرایطی که این‌ها خدمات ارائه می‌کنند، مثل یک بانک مثل یک بیمه مثل صنف‌ها هستند. اینجا‌ها جا‌هایی است که در آن این‌ها مسائل خودشان را حل می‌کنند و کالا یا خدمتی را عرضه می‌کنند.

بغزیان درباره نقش کانون صرافان و صرافی در ایران نیز گفت:این که بگوییم نقش این‌ها در ایران الان چیست، و آیا دارند درست عمل می‌کنند یا خیر را باید بحث کنیم. باید ببینیم کانون صرافان مثلا از نظر هدایت ارز نقشش مثبت است یا مخرب؟ به نظر من صراف‌ها مشکلی ندارند، صراف‌ها تابع متقاضی‌هایی هستند که برای خرید ارز و حواله به این‌ها مراجعه می‌کنند و عرضه کننده‌هایی که صاحب این حواله‌ها یا ارز‌ها هستند. صراف‌ها این‌ها را به هم وصل می‌کنند. این که نقششان در اینجا نقش واسطه گری باشد، یک نقش بازارساز است. ما با این بازارسازی مشکل داریم. یعنی اینجا باید بررسی شود که چقدر صراف ها، در بازارسازی و بازارگرمی و هدایت بازار به یک نرخ خاص موثر اند که به نظر من نه این درست نیست. این که ما صرافی‌ها را بستیم تا این کار بازار را از آشفتگی خارج کند، متاسفانه سیاست غلطی بود که دو بار انجام شد و هر دو بار هم مجددا منجر به بازگشایی صرافی‌ها شد.

وی دلیل مشکلات صرافی‌ها را مشکلات بانک مرکزی بیان کرد و گفت: بالای سر این‌ها بانک مرکزی است و سیاست‌های بانک مرکزی خدمات این‌ها را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. آنجا باید ببینیم که بانک مرکزی چه نقشی برای این‌ها تعریف کرده است. عملا می‌بینیم که نقشی تعریف نکرده است. یعنی ما وقتی می‌بینیم ۲۰ فروردین ۹۷ فعالیت صرافی ها را بی اثر کردیم و بعد هم بستیم و دوباره باز کردیم، نقششان به هم خورد و هنوز هم تعریف نشده است. این‌ها قطعا کار‌هایی می‌توانند بکنند که بانک یا خود بانک مرکزی انجام نمی‌دهد یا کار‌هایی که اصولا این صرافی‌ها هستند که خبره این کار هستند و راه هایش را بلد هستند و زمان تحریم این‌ها تحریم‌ها را دور می‌زدند و مسائل را حل می‌کردند. نقش مثبتی داشتند در این نقل و انتقالات. بازارسازی هم نمی‌کردند، حق العملشان هم می‌گرفتند. در نتیجه به نظر من اینجا نقش بانک مرکزی است که شرح وظایف این‌ها را طوری تعریف کند که این‌ها در این مسیر کار کنند و ادامه حیات دهند. وقتی حیات این‌ها را قطع کردید و ارز به این‌ها ندادید که بفروشند مجبور می‌شوند به راه‌های دیگر کشیده شوند تا تامین هزینه هایشان را بکنند.

بغزیان از وجود انجمن‌ها و اجتماعاتی مانند کانون صرافان ایران در کشور‌های دیگر نیز گفت: قطعا کشور‌های دیگر هم همچنین اجتماع و کانونی دارند که جواز می‌دهند، مشکلاتشان را با هم بحث می‌کنند. این‌ها در خارج وجود دارد. به جای این که شب و روز مردم ارز باشد، باید بروند قیمت را از تابلو این صرافی‌ها ببینند. اعتمادی که به سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیست. هیچ جای دنیا مثل کشور ما انقدر نا به سامان نیست که چندین نرخ ارز داشته باشند. نمونه وضعیت ایران را بیشتر در ونزوئلا دیدم که آن‌ها هم صرافی هایشان چندین نرخ‌های مختلف دارند و حتی در برخی مغازه‌ها خرید و فروش می‌کنند. جای دیگر ندیدم. لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000DTX برچسب ها: ارز ، دلار ، صرافی ، کانون صرافان ، کانون صرافان

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ارز دلار صرافی کانون صرافان کانون صرافان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۷۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، سید مجید میراحمدی افزود: ستاد مرکزی اربعین و بانک مرکزی ارز مسافرتی برای زائران اربعین به صورت دینار مانند سال گذشته پیش بینی کرده است.

وی ادامه داد: نماینده بانک مرکزی نیز برای تأمین ارز موافقت خود را اعلام کرد و قطعاً میزان ارز زائرین اربعین حداقل برابر با میزان سال گذشته خواهد بود و اگر لازم باشد افزایش پیدا می‌کند.

احمدی گفت: موافقت اولیه برای تأمین ارز موکب‌ها با بانک مرکزی صورت گرفته و در آینده جزئیات آن مشخص می‌شود.

کد خبر 6098195

دیگر خبرها

  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • بانک مرکزی چین طلایی شد
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • برگزاری ۴۰ عنوان برنامه هم‌زمان با دهه مبارک کرامت در استان مرکزی
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم